Browsed by
Category: Jeugdboek

Show Stopper

Show Stopper

Showstopper

Koorddanseres Hoshiko is de sterattractie van de gevaarlijkste show van Engeland, waarin kinderen van minderheden moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De blanke elite is dol op het Circus. Hoe meer doden hoe beter.

Wanneer Ben, de zoon van een machtige minister, de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Haar indringende blik laat hem niet meer los. Kan hij haar redden uit deze gevangenis? En heeft Ben de moed om het systeem aan te klagen dat zijn moeder in stand houdt?

Het boek valt onmiddellijk op door de schitterende goudglimmende cover. De afbeelding doet denken aan langverleden donkere tijden. Nergens is vrolijkheid op te merken en dat is toch wel wat je verwacht van een circus. De doodshoofden die als motief worden herhaald versterken enkel de donkere sfeer.

Het verhaal wordt vanuit twee personages verteld. Bij het begin lijken de personages ver uit elkaar te liggen. Het ene hoofdstuk gaat hard over in het andere. Stilaan komen de personages tot elkaar toe en is de overhang tussen beiden veel vloeiender.

Het eerste deel van het boek is vooral zoeken naar hoe de wereld van dit circus in elkaar zit.
Bij het begin heb je niet echt door wat er aan de hand is bij het circus, maar stilaan kom je de waarheid te weten.

Het tweede deel is vooral de strijd om te overleven in het circus en de liefde van Ben voor Hoshiko. Dit wordt na een tijdje zwaar en je hoopt dat de echte actie snel komt.

Het laatste deel is het beste van de drie, de vlucht uit het circus. Dit is heel spannend geschreven en wordt dan een echte pageturner met de nodige cliffhangers.

Uiteindelijk eindigt het verhaal met een mogelijkheid tot een volgend deel, wat er ook gaat komen.

Het verhaal heeft een originele invalshoek gevonden en wordt vooral spannend op het einde.
De moeite waard om te lezen.

Showstopper
Hayley Barker
De Fontein
ISBN 9 789026 143809
Leeftijd: 15+
415 pagina’s
Prijs: 17,99 euro

De Royals – Verleiding

De Royals – Verleiding

De Royals
Ella is een overlever: als stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ze is vastbesloten niet in de goot terecht te komen. Dan verschijnt Callum Royal, steenrijke vader van vijf onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij zal Ella uit haar armoede verlossen en neemt haar mee naar zijn magistrale landgoed. Bij de Royals wacht Ella echter een ijskoude ontvangst. De jongens moeten niets van haar hebben, maar haat en vurige liefde liggen dicht bij elkaar…

De kaft van het boek straalt een koninklijke sfeer uit. Maar met het koningshuis heeft dit boek weinig te maken. Enkel de rijkdom dat bij de royale levensstijl hoort is aanwezig in het verhaal.
Je kan enkel maar dromen van zo een leven in rijkdom, waarin geld geen rol speelt en waarbij de knapste mannen aan je voeten liggen.

Het boek lijkt bij het begin alle kanten op te zwalpen. Het is niet echt duidelijk waar het boek naartoe wil.
Stilletjes aan wordt duidelijk dat je geen diepgang in de karakters moet zoeken, maar dat je gewoon moet genieten van het verhaal.

Het boek kreeg het label: vanaf 16 jaar/ bevat seksscènes en deze zijn ruimschoots aanwezig in het boek. Of deze allemaal echt nodig zijn, is maar de vraag. Of je dit opwindend vindt is dan ook persoonlijk.

De hoofdstukken zijn kort en eenvoudig te lezen waardoor het geheel entertainend wordt.
Het verhaal eindigt op een cliffhanger waardoor je meteen naar het tweede deel van deze reeks wil pakken.
Dit boek is ook reeds uitgekomen en vraagt om te lezen te worden.

De Royals – Verleiding
Erin Watt
De Fontein
ISBN 9 7890 2614 3144
Leeftijd: 16+
352 pagina’s
Prijs: 15,99 euro

Ik ben de baas!

Ik ben de baas!

ik ben de baas Er was eens een Kleine Neushoorn die vanaf het moment dat hij werd geboren riep: ‘Luister goed. Ik ben de baas! Knoop dat in jullie oren!’

Kleine Neushoorn laat de andere dieren graag zien dat hij de baas is. En iets delen? Vergeet het maar! Hij doet alleen waar hij zelf zin in heeft en luistert naar niemand. Maar misschien had hij dat wel kunnen doen…

 
Op de cover van het boek staat, schijnbaar, een lieve vrolijke babyneushoorn getekend. Maar bij de eerste tekst en prenten in het boek is duidelijk dat de neushoorn de baas is over anderen. Hij vindt dat zijn ouders niets te zeggen hebben en doet zijn eigen zin. Ook aan de andere dieren maakt hij duidelijk wie de baas is.

Op het moment dat Kleine Neushoorn Dwergmuis ontmoet, voel je de ommekeer in het verhaal. Op het eerste moment laat hij zich niet leiden door Dwergmuis. Maar gelukkig luistert hij op het einde toch.

Het boek is heel herkenbaar voor ouders van jonge kinderen. Men spreekt hierbij over de peuterpuberteit. Dit verhaal speelt hier handig op in. De peuter is in dit geval de neushoorn. De kleuters zullen vooral houden van het stoere karakter en de durf die de neushoorn uitstraalt. De moraal van het verhaal is natuurlijk dat je ook rekening moet houden met anderen en naar hen moet luisteren.

Het verhaal is op rijm geschreven. Maar dit valt totaal niet op. Bij een eerste leesbeurt viel me dit totaal niet op. Enkel bij het luidop voorlezen valt de cadans en de rijm op. En dat is toch wel een verdienste van de vertaler van dit boek.

De tekeningen zijn herkenbaar en typisch Jarvis te noemen. Hij speelt met verschillende kleuren van achtergronden waarbij de sfeer van de gebeurtenis versterkt wordt. Een gewaagde keuze is dat de neushoorn er lief blijft uitzien. Ook al is hij brutaal en onbeleefd. Enkel kan je de schrik in zijn ogen zijn als hij nipt van een kudde wildebeesten vlucht.

Prima verhaal om aan de kleuters voor te lezen.
Ik ben ervan overtuigd dat de kinderen zich kunnen identificeren met de personages.
Ik vraag me af welke gesprekken uit dit boek gaan volgen.
Ik neem het boek alvast eens mee naar de klas.

Ik ben de baas!
Jeanne Willis en Jarvis
Lemniscaat
ISBN 9 789047 709688
Leeftijd: 4+
30 pagina’s
Prijs: 13,95 euro

Escape room

Escape room

9200000079457114
Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

De escape rooms kennen de laatste tijd een groot succes en schieten als paddestoelen uit de grond. Ook ik ben helemaal in de ban van dit spel en heb reeds meerdere rooms bezocht.

De setting wat dit spel leent zich er duidelijk toe om hier rond een (jeugd)thriller te schrijven. Dat men hier nog niet eerder werk van gemaakt heeft? Na een kleine google zoektocht vind ik slecht enkele anderstalige boeken waarin een escape room ook de rode draad is.

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende personages. Elk personage heeft zijn eigen lettertype om duidelijk te maken vanuit welke bril we aan het kijken zijn.
De protagonist X blijft heel kort en spreekt over zijn slachtoffer als ‘Het’.

Bij het begin van het verhaal worden uiteraard de personages voorgesteld. Een aantal lijken niks met elkaar te maken te hebben maar worden door de situatie van een escape room in dezelfde ruimte gezet.

Het gegeven van de escape room wordt goed gebruikt en je merkt duidelijk dat de auteur reeds enkele escape rooms heeft meegemaakt.

Vrij snel wordt duidelijk hoe de puzzelstukjes (als in een echte escape room) in elkaar vallen en is het wat en waarom van X duidelijk.

Het verhaal is goed opgebouwd en is op bepaalde momenten ook echt wel spannend.
Wat erg slordig overkomt zijn de verschillende lettertypes. De bedoeling is duidelijk. De auteur wil ons duidelijk maken wie aan het woord is. Maar door gewoon de naam boven het hoofdstuk te schrijven is dit ook meer dan duidelijk.

Ergens had ik gehoopt dat de hoofdpersonages ook door behulp van de puzzels zouden kunnen vluchten uit de kamer, maar dit gebeurt op een andere minder interessante manier.

De thriller is op een klassieke manier opgebouwd. De dader komt bij het het begin heel even in beeld en er is natuurlijk een indringer die zich veel dichter bij de slachtoffers bevindt dan aanvankelijk werd gedacht.

Ik heb het gevoel dat er veel meer in dit verhaal en gegeven zat.
Maar het heeft me toch enkele dagen leesplezier opgeleverd.

En nu ben ik zelf weg naar een escape room…

Escape room
Maren Stoffels
Uitgeverij Leopold
ISBN 9 789025 873974
Leeftijd: 15+
184 pagina’s
Prijs: 14,99 euro

Vier plus één

Vier plus één

4 + 1Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar man is twee jaar geleden met de noorderzon vertrokken, haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat.
Ed is – nee was een succesvolle ICT – miljonair. Maar na een stomme inschattingsfout wordt hij nu aangeklaagd voor handel met voorkennis, en zijn leven staat volledig op zijn kop.

Als Tanzie mag meedoen aan de wiskundewedstrijd in Schotland weet Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt…

Vier plus één is het eerste boek dat ik van Jojo Moyes heb gelezen. Het boek sprak me aan door de prachtige cover. Op deze cover staan mama met dochter en hond bij een rode wagen.
Deze afbeelding deed me denken aan een soort van roadmovie verhaal.

De eerste paar hoofdstukken laten ons binnenkijken in het leven van de hoofdpersonages. Jess staat aan de ene kant van de samenleving waarbij een te kort aan geld het leven primeert. Aan de andere zijde staat Ed, voor wie geld geen probleem is, maar andere katten te geselen heeft.

De levens van beide personages lijken hun eigen weg uit te gaan. Maar al snel weet je dat beide levens met elkaar verbonden zullen worden. En dan volgt het uiteindelijke, door de cover voorspelde, roadmovie verhaal.

Tijdens dit verhaal glijden de personages verbazingwekkend naar elkaar. De gebeurtenissen zijn interessant en houden je aandacht bij het verhaal.
Elke gebeurtenis heeft zijn plek in het volledige verhaal. Waardoor het verhaal spannend blijft.

Het verhaal van Tanzie sprak me het meeste aan. Hoe iemand zo gebeten is door alles wat met wiskunde te maken heeft lijkt me fascinerend. Het presteren voor een wedstrijd hangt als het zwaard van Damocles boven haar hoofd. De wedstrijd zal bepalen of ze kan starten aan de school van haar dromen. In het laatste hoofdstuk wordt duidelijk of ze ingeschreven geraakt in deze school.

Dit boek is zeker een aanrader om te lezen. Als je even in de levens van andere mensen wil duiken en je verstand op nul wil zetten.


Vier plus één
Jojo Moyes
De Fontein
ISBN 9 789032 514716
Leeftijd: 15+
399 pagina’s
prijs: 10 euro

Rebel

Rebel

Talon

Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is.

Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer.

Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit de handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.

Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Ook het tweede deel uit de Talon Saga kreeg een mooie reliëf cover mee. Deze keer is hij mooi paars en ziet er uit als drakenhuid. Met als detail, enkele diepe wonden die als lidteken de huid hebben beschadigd.

Het verhaal gaat in dit deel verder waar het verhaal in het eerste deel eindigde.
Ember en Riley zijn kunnen ontsnappen, Garret zit gevangen en wacht op zijn executie en Dante heeft nog steeds het volle vertrouwen in Talon. Je hebt de voorkennis van het eerste boek nodig. Dus het is moeilijk om dit boek afzonderlijk te lezen.

Het verhaal heeft duidelijk meer spanning dan het eerste deel. Veel gevechten tussen de verschillende strijdende partijen. Wat stoort bij het begin van het verhaal is het eindeloos doordrammen over het feit dat een drakendoder een draak heeft geholpen. En dat de draken niet zijn zoals de orde Garret heeft voorgehouden en dat een relatie tussen een draak en een drakendoder onmogelijk is.

Het verhaal krijgt pas echt vaart als ze in Las Vegas aankomen. Wanneer twee nieuwe draken ten tonele verschijnen en Riley deze uit de handen van zowel Talon als de orde wil houden.
Al gauw blijkt dat deze niet zijn wat ze laten uitschijnen.

Ook in dit boek komt Ember voor een dilemma te staan. Ze moet kiezen tussen haar broer en Garret. Dit wordt op een spannende manier beschreven en houdt de lezer op het puntje van zijn stoel.

De liefdesrelatie tussen Ember, Garret en Riley is wat bij de haren getrokken. Als mens houdt ze van Garret en als draak van Riley. Deze lovetriangle komt in een patstelling bij het einde van het boek. Misschien komt hierover duidelijkheid in de volgende delen.

Op naar deel 3 van deze reeks.
Hopelijk zijn de andere delen net zo spannend als dit deel.
Deze boeken zijn zeker een aanrader. Door de spanning, het onderwerp en de vlotheid waarmee dit boek leest, zijn deze boeken voor iedereen geschikt.

Rebel
Julie Kagawa
HarperCollins (Young Adult)
ISBN 9 789402 705201
Leeftijd: 15+
416 pagina’s
prijs: 15 euro

Duizend hoog

Duizend hoog

DuizendEen duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is.

Welkom in Manhattan, New York, 2118

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt Rylin Myers verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

WATT BAKARDI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.

Het verhaal begint met een proloog waarbij een meisje van de kilometers hoge toren valt, haar dood tegemoet. Op dit moment ontstaan heel wat vragen: wie is dit meisje, heeft ze zelf gesprongen of is ze geduwd, …? Meteen een goede basis om hier een volledig boek rond te bouwen.

De wereld waarin de vijf jongeren wonen is een gigantisch flatgebouw, waarbij de verdieping waar je woont aangeeft hoeveel rijkdom je bezit. De flat geeft dit meteen mooi beeldend mee, hoe hoger in de flat, hoe hoger in de samenleving. De flat moet verschrikkelijk groot zijn, want er zijn straten en parken te vinden in het flatgebouw. De flat is ook kilometers hoog en hoe dit allemaal mooi recht blijft staan is mij een raadsel.

Het verhaal zit uitstekend in elkaar. Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit een ander personage. Wat bij het begin lijkt op een aantal aparte verhalen wordt verder in het boek mooi met elkaar verweven. De vijf personages blenden mooi in elkaar.

Het einde van het boek werkt naar de fatale val toe. Tot op het einde is het niet duidelijk wie van de toren gevallen/gesprongen is. Iedereen heeft wel een motief.

Door gebruik te maken van de verschillende vertelperspectieven doet het boek aan als een spannende Netflix serie die je in één keer wil uitkijken.

De wereld is futuristisch opgebouwd. Over heel wat details is nagedacht. Vooral het pingen
(lijkt op het werken met een smartfoon, maar dan via ingebouwde lenzen op de ogen) is even wennen maar lijkt me in de toekomst mogelijk. Hoe zo een mastodont van een gebouw kan blijven staan lijkt me dan weer minder evident.

Uitstekende pageturner omdat je wil weten wie er gesprongen is en waarom. Het einde van het verhaal maakt heel wat duidelijk. Prima boek! De cover van het boek is ook uitstekend. En trekt de lezers aan om dit boek mee te nemen en verder te ontdekken.

En nu is het uitkijken naar het vervolg van dit boek, dat reeds werd aangekondigd. Als ik kijk naar de cover van het volgende boek komt er een nieuwe flat te staan naast deze van dit boek.

Duizend hoog
Katharine McGee
Uitgeverij Moon
ISBN 9 789048 827589
Leeftijd: 15+
432 pagina’s
Prijs: 19,99 euro

Het kartonnen kasteel

Het kartonnen kasteel

9200000071825164Bart en Edo zijn beste vrienden. Ze spelen urenlang op de Suikerheuvel met hun kartonnen kasteel. Op een dag is er een nieuw jongetje, dat mee wil spelen.
Maar kan dat wel: van twee naar drie?

Kartonnen dozen lokken bij heel wat kleuters een fantasierijk spel uit. Een aantal prentenboeken spelen hier handig op in. Ook in dit boek zit het spel met de dozen op een kinderlijke manier verweven in het verhaal dat over vriendschap gaat.

Het verhaal start bij de twee vrienden Bart en Edo. Elke dag spelen ze bovenop de Suikerheuvel met hun dozen. Soms zijn ze koningen van het kasteel, een andere keer astronauten of piraten.

Ze zijn beste vrienden. Hun vriendschap voelt als een ritme aan.

Op een dag komt een jongen, Kai, meespelen. Hij heeft de twee vrienden lang genoeg geobserveerd en heeft eindelijk een doos die groot genoeg is om met hen mee te spelen.

Op dat moment moet de vriendschap een nieuw ritme krijgen. En dat is niet eenvoudig.
Bart heeft het er het moeilijkste mee. Hij gaat niet meer naar de Suikerheuvel en maakt zijn eigen doos stuk.

Tot de andere twee jongens iets bedenken waardoor de vriendschap wordt hersteld.
De jongens hebben een nieuw ritme gevonden. En worden beste vrienden.

Het verhaal over vriendschap wordt op een mooie manier in woord en beeld gebracht. Voor heel wat kleuters is het moeilijk om vriendschappen te delen. Het beeld van dat een vriendschap een ritme is, is mooi gevonden. Het lijkt me ook leuk om met instrumenten dit duidelijk te maken. Een ritme spelen met drie in plaats van met twee heeft wat aanpassingen nodig.

De tekeningen van Benji Davies zijn pareltjes. De tekeningen zijn modern maar hebben een soort van retro gevoel over zich. Het boek voelt ook zomers aan zonder dat er ergens heel felle kleuren zijn gebruikt.

Dit boek kan je ten alle tijde gebruiken in de klas. Als de vriendschappen even spaak lopen, kan je dit boek ter hand nemen. Misschien komen de vriendschappen dan wel weer in hun ritme.

Het kartonnen kasteel
Linda Sarah & Benji Davies
Uitgeverij Luitingh – Sijthoff
ISBN 9 789024 576654
Leeftijd: 5+
32 pagina’s
Prijs: 13,99 euro

Antonia

Antonia

Antonia
Antonia vindt dat ze fantastisch mooi kan zingen en dat doet ze dan ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar ze drijft de dieren om haar heen tot wanhoop. Antonia voelt zich zwaar beledigd en vertrekt uit het bos. En dan komen de dieren erachter wat ze eigenlijk missen… tot er een vreemde vogel in het bos verschijnt.

Prachtig gekleurde vogels vliegen door dit vrolijk makende verhaal

Naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van Anke de Vries werd dit onuitgegeven verhaal door Piet Grobler van prenten voorzien.

Het boek valt onmiddellijk op door de vrolijk gekleurde kaft waarop Antonia prijkt tussen de bonte bomen- en bloemenpracht.

Antonia is een vroege vogel die de andere dieren met een vrolijk lied wakker maakt. De andere vogels zijn daar echter niet zo blij mee. Maar Antonia trekt zich hier niks van aan. Tot Antonia er op een dag genoeg van krijgt en wegvliegt. Al snel wordt duidelijk dat Antonia en de andere dieren elkaar niet kunnen missen.

Het eenvoudige verhaal wordt tot een hoger niveau getild door de prachtige tekeningen van Pier Grobler. De vogels zien er zo eenvoudig uit. Er zijn er ook een heleboel te zien op de inlay van het boek. De kinderen zullen zeker geïnspireerd geraken om op deze manier vogels te tekenen.

Mooi verhaal over anders zijn en elkaar waarderen voor de kwaliteiten die we hebben.
Het kan ook een oproep zijn om steeds beter te willen worden in de dingen die je graag doet en dat je je niet moet laten ontmoedigen door wat de anderen ervan vinden.

Antonia
Anke de Vries
Lemniscaat
ISBN 9 789047 708513
Leeftijd: 4+
26 pagina’s
prijs: 13,95 euro

De allerbeste beste

De allerbeste beste

de_allerbeste_beste_co-min
Olala
Iedereen gaat zeggen: Wat een vangst.
Ze gaan zeggen: Goed gedaan, Beer.
Knap gedaan, kerel. Proficiat.
Je bent een kei. Je bent de beste.
Je vist als geen ander.
Manmanman, wat ben je goed.

De anderen reageren echter niet zoals beer verwacht.
Het is niet makkelijk om de beste te zijn.

‘De allerbeste beste’ is een prentenboek gemaakt door Dirk Nieland waarbij Joris Thys voor de illustraties zorgde.
In dit boek wil Beer, een ijsbeer, de allerbeste zijn. Bij de eerste pagina heeft hij een mooie vangst gedaan en is zeker van dat de andere dieren niet beter deden.
Maar als hij de vangst aan de andere dieren laten zien blijken deze hem steeds de loef af te steken.
Beer laat het er niet bij en zorgt ervoor dat hij de allerbeste, bovenbeste zal worden. Maar dat loopt verkeerd af.

Het verhaal is mooi opgebouwd en vindt plaats in een ijzige winterse setting. De tekeningen zijn mooi en bevatten leuke details zoals de ijsbeer die een winterjas draagt en het hert dat als kerstballen visdobbers in zijn gewei heeft hangen.
Grappig is ook dat de vis die eerst gevangen werd door Beer ervandoor kan gaan en op de laatste bladzijde zit te genieten op een zomers eiland.

Het verhaal is doorspekt met humor, die vooral bedoelt is voor de oudere kleuters.
Het verhaal heeft wat vertelbeurten nodig om tot zijn recht te komen. Het is zeker de moeite waard om dit verhaal te vertellen in de klas. Ze zullen in de boekenhoek zeker naar dit verhaal grijpen.

De allerbeste beste
Dirk Nielandt
De Eenhoorn
ISBN 9 789462 911604
Leeftijd: 5+
32 pagina’s
Prijs: 14,50 euro