Oprecht

Oprecht

oprecht
Net als Auburn dringend wat extra geld nodig heeft, loopt ze langs een galerie waar dringend om hulp wordt gevraagd.
Het concept van kunstenaar Owen spreekt haar meteen aan – hij maakt schilderijen op basis van anonieme bekentenissen die in zijn brievenbus worden gegooid. Wat haar nog meer aanspreekt, is Owen zelf. En dat is geheel wederzijds. Helaas is de liefde niet zo simpel, zeker niet als er grote geheimen bestaan.

Het verhaal begint met een proloog waarin een meisje afscheid moet nemen van haar grote liefde. Het is snel duidelijk dat ze elkaar voor de laatste keer zullen zien. Dit gedeelte grijpt onmiddellijk naar de keel.

Het eigenlijke verhaal is heel wat rustiger. De twee hoofdpersonages leren elkaar kennen. Al vrij snel is duidelijk dat er iets moois bloeit tussen Auburn en Owen. Ook is al vrij snel duidelijk dat de schijnbare spontane eerste ontmoeting niet zo toevallig is. Owen kent Auburn van vroeger. Ze hebben elkaar al eerder ontmoet alleen weet Auburn dit niet meer.
Dit gegeven blijft doorheen het boek zinderen. Slechts helemaal op het einde komen we te weten hoe dit nu precies in elkaar zit.

In de bladzijden ertussen wordt een verhaal verteld over een (on)mogelijke liefde. Onbeantwoorde liefdes die bijna leiden tot stalking, de liefde voor een kind waar je alles voor opgeeft en zo verder.
Mooi is dat het verhaal mooi wordt uitgerold. Steeds krijg je meer bekentenissen. Steeds heb je het gevoel dat je de hoofdpersonages niet kent. Ze houden steeds iets achter.

De bekentenissen die in het boek zijn gebruikt zijn echt. Het artwork dat hierop is gebaseerd is mooi in het verhaal verweven. Sommige bekentenissen gaan door merg en been. Dit geeft dit boek toch een extraatje meer.

Het verhaal vormt een mooi afgerond geheel. Je blijft niet met vragen zitten. Dit mag ook wel eens met een boek.

En dan zal ik maar bekennen dat ik dit boek gewoon goed vind. En dat deze een mooi plaatsje krijgt in de boekenkast.
En dat ik dit boek met niemand wil delen.

Oprecht
Colleen Hoover
Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9 789401 905794
Leeftijd: 16+


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *