Rover gezocht

Rover gezocht

rover-gezocht
In het rijk van Koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen doordat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij nu ziek van geworden.
Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een rover.
Op zijn tocht komt Finn draken tegen, tovenaars en goudlibbelen. Maar rovers …?

Het boek valt meteen op door de mooie cover. Drie rovers zitten verstopt achter boomstammen. Het geeft onmiddellijk de sfeer mee van een spannend avonturenverhaal. Helaas krijgen deze drie rovers geen echte hoofdrol in het verhaal en zijn ze slechts een passage.

De inleiding van het verhaal geeft een karakterisering mee van de verschillende personages. De typering van de personages is vrij klassiek. Finn, die zijn vriend wil helpen, is klaar voor een avontuur maar wil ook laten zien dat hij meer kan dan enkel de bevelen op te volgen van de prinses.

Tijdens de zoektocht naar een rover komt Finn verschillende personages tegen. Iedere mogelijke kandidaat rover heeft echter andere plannen en heeft interesse om vredevol op het eiland te gaan wonen. Deze constante herhaling heeft wat mee van de opbouw van een prentenboek waarin ook veel herhaalt wordt. Net als het te voorspelbaar begint te worden komt de drakensteen in het vizier.

Finn brengt de drakensteen, samen met een geschikte rover, op het eiland en al snel krijgt de wachtmeester voldoende werk.
Het wordt ook duidelijk dat Finn meer te maken heeft met de omringende grote landen dan dat we bij aanvang dachten.

Het einde biedt mogelijkheden tot een vervolg.

Het boek biedt voldoende spanning en humor om een topper te worden bij de lezende kinderen. Het boek leest vlot en er zijn voldoende leuke tekeningen in te vinden.

Rover gezocht
Udo Weigelt
Lemniscaat
ISBN 9 789047 706182
216 pagina’s
€ 14,95
Leeftijd: 8+


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *