Fijn konijn

Fijn konijn

cover-fijn-konijn

Konijn vindt het fijn om allerlei konijnige dingen te doen, zoals springen en graven en slapen. Maar hij doet ook onkonijnige dingen… Met muziek en kleur vult hij het bos. Door hem voelen de andere konijnen zich fijn. Op een dag is hij plotseling verdwenen. Tot het verdriet van de andere konijnen komt Konijn niet meer terug, maar heeft hij wel iets achtergelaten.

Het prentenboek begint heel vrolijk. In de prenten vol kleur zie je dat Konijn kleur brengt in de levens van de andere konijnen. Het prentenboek vult zich letterlijk met vrolijkheid op de illustraties. Dan is Konijn plots verdwenen. Het kleur is ook verdwenen. De andere konijnen blijven achter in een grijze omgeving. Konijn liet een zwart gat achter. Maar als de konijnen dieper kijken in het zwarte gat zien ze dat Konijn herinneringen heeft nagelaten. De konijnen nemen hun leven weer in handen en langzaam aan brengen de konijnen weer kleur in hun leven.

Jo Empson brengt een sterkt beeld van het rouwen bij verlies van een dierbare. Hij laat zien hoe plots ‘verlies’ op kan duiken. Het zwarte gat lijkt op het eerste zicht bodemloos, maar als je beter kijkt zit dat vol herinneringen. Hij laat je zien dat je zelf je leven weer in handen kan nemen en verdergaan.

Prachtig boek voor kleuters om te praten over verlies. Mooi is ook dat de auteur de reden van de verdwijning van Konijn in het ongewisse laat. Is Konijn dood of is hij vertrokken naar een ander bos?

Fijn Konijn
Jo Empson
Lemniscaat
ISBN 9 789047 707806
28 pagina’s
€13,95
Leeftijd: 4+


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *