Gulzige geit

Gulzige geit

Gulzige geit
Geit is gulzig. Ze heeft genoeg van het gras. Maar als ze besluit iets anders te proeven, gaat het mis in dit vrolijke stapelverhaal.

De illustratie op de kaft maakt meteen duidelijk dat de geit enorm gulzig is. Ze kan niet wachten om te eten en begint maar meteen de letters van de titel van het boek op te eten. Daarna volgt een grappig eet verhaal. Waarbij de geit eerst nog ‘onschuldig’ eet van de hondenbrokken, eindigt ze bij het eten van de onderbroek van de boer. De geit vindt alles lekker en verrukkelijk, maar haar maag denkt er anders over. Ze wordt rood, blauw, geel en groen. Ze moet er eventjes bij liggen.
Uiteraard zijn de dieren en mensen rondom haar niet tevreden over het nieuwe menu van de geit. Uiteindelijk wordt geit weer beter totdat…

Het verhaal stapelt mooi op en de kinderen voelen meteen aan dat het uit de hand aan het lopen is. Het open einde laat de kinderen het verdere verloop fantaseren. De tekeningen doen wat ouderwets aan maar passen perfect bij dit verhaal.
De kaft van dit boek is uitermate aantrekkelijk en leent er zich toe om bij verschillende thema’s voor te lezen.

Gulzige geit
Petr Horacek
Lemniscaat
ISBN 9 789047 708179
Leeftijd: 3+
25 pagina’s
Prijs: 13,95 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *