Antonia

Antonia

Antonia
Antonia vindt dat ze fantastisch mooi kan zingen en dat doet ze dan ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar ze drijft de dieren om haar heen tot wanhoop. Antonia voelt zich zwaar beledigd en vertrekt uit het bos. En dan komen de dieren erachter wat ze eigenlijk missen… tot er een vreemde vogel in het bos verschijnt.

Prachtig gekleurde vogels vliegen door dit vrolijk makende verhaal

Naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van Anke de Vries werd dit onuitgegeven verhaal door Piet Grobler van prenten voorzien.

Het boek valt onmiddellijk op door de vrolijk gekleurde kaft waarop Antonia prijkt tussen de bonte bomen- en bloemenpracht.

Antonia is een vroege vogel die de andere dieren met een vrolijk lied wakker maakt. De andere vogels zijn daar echter niet zo blij mee. Maar Antonia trekt zich hier niks van aan. Tot Antonia er op een dag genoeg van krijgt en wegvliegt. Al snel wordt duidelijk dat Antonia en de andere dieren elkaar niet kunnen missen.

Het eenvoudige verhaal wordt tot een hoger niveau getild door de prachtige tekeningen van Pier Grobler. De vogels zien er zo eenvoudig uit. Er zijn er ook een heleboel te zien op de inlay van het boek. De kinderen zullen zeker geïnspireerd geraken om op deze manier vogels te tekenen.

Mooi verhaal over anders zijn en elkaar waarderen voor de kwaliteiten die we hebben.
Het kan ook een oproep zijn om steeds beter te willen worden in de dingen die je graag doet en dat je je niet moet laten ontmoedigen door wat de anderen ervan vinden.

Antonia
Anke de Vries
Lemniscaat
ISBN 9 789047 708513
Leeftijd: 4+
26 pagina’s
prijs: 13,95 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *