Duizend hoog

Duizend hoog

DuizendEen duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is.

Welkom in Manhattan, New York, 2118

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt Rylin Myers verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

WATT BAKARDI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.

Het verhaal begint met een proloog waarbij een meisje van de kilometers hoge toren valt, haar dood tegemoet. Op dit moment ontstaan heel wat vragen: wie is dit meisje, heeft ze zelf gesprongen of is ze geduwd, …? Meteen een goede basis om hier een volledig boek rond te bouwen.

De wereld waarin de vijf jongeren wonen is een gigantisch flatgebouw, waarbij de verdieping waar je woont aangeeft hoeveel rijkdom je bezit. De flat geeft dit meteen mooi beeldend mee, hoe hoger in de flat, hoe hoger in de samenleving. De flat moet verschrikkelijk groot zijn, want er zijn straten en parken te vinden in het flatgebouw. De flat is ook kilometers hoog en hoe dit allemaal mooi recht blijft staan is mij een raadsel.

Het verhaal zit uitstekend in elkaar. Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit een ander personage. Wat bij het begin lijkt op een aantal aparte verhalen wordt verder in het boek mooi met elkaar verweven. De vijf personages blenden mooi in elkaar.

Het einde van het boek werkt naar de fatale val toe. Tot op het einde is het niet duidelijk wie van de toren gevallen/gesprongen is. Iedereen heeft wel een motief.

Door gebruik te maken van de verschillende vertelperspectieven doet het boek aan als een spannende Netflix serie die je in één keer wil uitkijken.

De wereld is futuristisch opgebouwd. Over heel wat details is nagedacht. Vooral het pingen
(lijkt op het werken met een smartfoon, maar dan via ingebouwde lenzen op de ogen) is even wennen maar lijkt me in de toekomst mogelijk. Hoe zo een mastodont van een gebouw kan blijven staan lijkt me dan weer minder evident.

Uitstekende pageturner omdat je wil weten wie er gesprongen is en waarom. Het einde van het verhaal maakt heel wat duidelijk. Prima boek! De cover van het boek is ook uitstekend. En trekt de lezers aan om dit boek mee te nemen en verder te ontdekken.

En nu is het uitkijken naar het vervolg van dit boek, dat reeds werd aangekondigd. Als ik kijk naar de cover van het volgende boek komt er een nieuwe flat te staan naast deze van dit boek.

Duizend hoog
Katharine McGee
Uitgeverij Moon
ISBN 9 789048 827589
Leeftijd: 15+
432 pagina’s
Prijs: 19,99 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *