Rebel

Rebel

Talon

Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is.

Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer.

Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit de handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.

Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Ook het tweede deel uit de Talon Saga kreeg een mooie reliëf cover mee. Deze keer is hij mooi paars en ziet er uit als drakenhuid. Met als detail, enkele diepe wonden die als lidteken de huid hebben beschadigd.

Het verhaal gaat in dit deel verder waar het verhaal in het eerste deel eindigde.
Ember en Riley zijn kunnen ontsnappen, Garret zit gevangen en wacht op zijn executie en Dante heeft nog steeds het volle vertrouwen in Talon. Je hebt de voorkennis van het eerste boek nodig. Dus het is moeilijk om dit boek afzonderlijk te lezen.

Het verhaal heeft duidelijk meer spanning dan het eerste deel. Veel gevechten tussen de verschillende strijdende partijen. Wat stoort bij het begin van het verhaal is het eindeloos doordrammen over het feit dat een drakendoder een draak heeft geholpen. En dat de draken niet zijn zoals de orde Garret heeft voorgehouden en dat een relatie tussen een draak en een drakendoder onmogelijk is.

Het verhaal krijgt pas echt vaart als ze in Las Vegas aankomen. Wanneer twee nieuwe draken ten tonele verschijnen en Riley deze uit de handen van zowel Talon als de orde wil houden.
Al gauw blijkt dat deze niet zijn wat ze laten uitschijnen.

Ook in dit boek komt Ember voor een dilemma te staan. Ze moet kiezen tussen haar broer en Garret. Dit wordt op een spannende manier beschreven en houdt de lezer op het puntje van zijn stoel.

De liefdesrelatie tussen Ember, Garret en Riley is wat bij de haren getrokken. Als mens houdt ze van Garret en als draak van Riley. Deze lovetriangle komt in een patstelling bij het einde van het boek. Misschien komt hierover duidelijkheid in de volgende delen.

Op naar deel 3 van deze reeks.
Hopelijk zijn de andere delen net zo spannend als dit deel.
Deze boeken zijn zeker een aanrader. Door de spanning, het onderwerp en de vlotheid waarmee dit boek leest, zijn deze boeken voor iedereen geschikt.

Rebel
Julie Kagawa
HarperCollins (Young Adult)
ISBN 9 789402 705201
Leeftijd: 15+
416 pagina’s
prijs: 15 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *