Escape room

Escape room

9200000079457114
Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

De escape rooms kennen de laatste tijd een groot succes en schieten als paddestoelen uit de grond. Ook ik ben helemaal in de ban van dit spel en heb reeds meerdere rooms bezocht.

De setting wat dit spel leent zich er duidelijk toe om hier rond een (jeugd)thriller te schrijven. Dat men hier nog niet eerder werk van gemaakt heeft? Na een kleine google zoektocht vind ik slecht enkele anderstalige boeken waarin een escape room ook de rode draad is.

Het verhaal wordt vertelt vanuit verschillende personages. Elk personage heeft zijn eigen lettertype om duidelijk te maken vanuit welke bril we aan het kijken zijn.
De protagonist X blijft heel kort en spreekt over zijn slachtoffer als ‘Het’.

Bij het begin van het verhaal worden uiteraard de personages voorgesteld. Een aantal lijken niks met elkaar te maken te hebben maar worden door de situatie van een escape room in dezelfde ruimte gezet.

Het gegeven van de escape room wordt goed gebruikt en je merkt duidelijk dat de auteur reeds enkele escape rooms heeft meegemaakt.

Vrij snel wordt duidelijk hoe de puzzelstukjes (als in een echte escape room) in elkaar vallen en is het wat en waarom van X duidelijk.

Het verhaal is goed opgebouwd en is op bepaalde momenten ook echt wel spannend.
Wat erg slordig overkomt zijn de verschillende lettertypes. De bedoeling is duidelijk. De auteur wil ons duidelijk maken wie aan het woord is. Maar door gewoon de naam boven het hoofdstuk te schrijven is dit ook meer dan duidelijk.

Ergens had ik gehoopt dat de hoofdpersonages ook door behulp van de puzzels zouden kunnen vluchten uit de kamer, maar dit gebeurt op een andere minder interessante manier.

De thriller is op een klassieke manier opgebouwd. De dader komt bij het het begin heel even in beeld en er is natuurlijk een indringer die zich veel dichter bij de slachtoffers bevindt dan aanvankelijk werd gedacht.

Ik heb het gevoel dat er veel meer in dit verhaal en gegeven zat.
Maar het heeft me toch enkele dagen leesplezier opgeleverd.

En nu ben ik zelf weg naar een escape room…

Escape room
Maren Stoffels
Uitgeverij Leopold
ISBN 9 789025 873974
Leeftijd: 15+
184 pagina’s
Prijs: 14,99 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *