Show Stopper

Show Stopper

Showstopper

Koorddanseres Hoshiko is de sterattractie van de gevaarlijkste show van Engeland, waarin kinderen van minderheden moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De blanke elite is dol op het Circus. Hoe meer doden hoe beter.

Wanneer Ben, de zoon van een machtige minister, de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Haar indringende blik laat hem niet meer los. Kan hij haar redden uit deze gevangenis? En heeft Ben de moed om het systeem aan te klagen dat zijn moeder in stand houdt?

Het boek valt onmiddellijk op door de schitterende goudglimmende cover. De afbeelding doet denken aan langverleden donkere tijden. Nergens is vrolijkheid op te merken en dat is toch wel wat je verwacht van een circus. De doodshoofden die als motief worden herhaald versterken enkel de donkere sfeer.

Het verhaal wordt vanuit twee personages verteld. Bij het begin lijken de personages ver uit elkaar te liggen. Het ene hoofdstuk gaat hard over in het andere. Stilaan komen de personages tot elkaar toe en is de overhang tussen beiden veel vloeiender.

Het eerste deel van het boek is vooral zoeken naar hoe de wereld van dit circus in elkaar zit.
Bij het begin heb je niet echt door wat er aan de hand is bij het circus, maar stilaan kom je de waarheid te weten.

Het tweede deel is vooral de strijd om te overleven in het circus en de liefde van Ben voor Hoshiko. Dit wordt na een tijdje zwaar en je hoopt dat de echte actie snel komt.

Het laatste deel is het beste van de drie, de vlucht uit het circus. Dit is heel spannend geschreven en wordt dan een echte pageturner met de nodige cliffhangers.

Uiteindelijk eindigt het verhaal met een mogelijkheid tot een volgend deel, wat er ook gaat komen.

Het verhaal heeft een originele invalshoek gevonden en wordt vooral spannend op het einde.
De moeite waard om te lezen.

Showstopper
Hayley Barker
De Fontein
ISBN 9 789026 143809
Leeftijd: 15+
415 pagina’s
Prijs: 17,99 euro


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *